Тренд: Candy Bar

Candy Bar — солодкий настрій Вашого свята

 
Важко уявити свято без солодощів — це як День народження без іменинника! Тортики, цукерки та смаколики здатні покращити настрій навіть у найсумніший день — доведено вченими. На будь-якому святі без них тим паче не обійтися — посилюють атмосферу позитиву щонайменше вдвічі!
 
Традиційно заведено робити “солодкий стіл” наприкінці вечора. Тортики подають в останню чергу, а через те, що багато хто цього моменту не дочекався або був ситий настільки, що місця у животі для солодощів вже просто немає, ефект від супер смачного торта належним чином не розкривається, а тістечка зі столу вирушали додому у пакетиках.
 
Рятувальний внесок у несправедливу дискримінацію солодощів зробила західна культура — дедалі більше людей переймають традиції трендового та сучасного солодкого столу — candy-bar. Ця концепція дозволяє всьому солодкому, красивому та смачному отримати стилізацію, та, що не менш важливо, своє постійне місце розташування на святі. Поки далеко не всі розуміють важливість оформлення цього “солодкого столу” та його роль в організації та проведенні заходів. А от у європейських країнах вже давно розібралися, що до чого, і без кенді-бару не проходить жодна важлива урочистість.
 
"Candy-bar" — це ціла солодка індустрія! Зовні це тематично прикрашений окремий столик у вигляді фуршету з солодощами для гостей. Він є одним із важливих стилеутворюючих елементів урочистостей, а його оформлення відбувається згідно з загальною концепцією свята і за творчого підходу він легко може стати справжнім витвором мистецтва. 
 
Без кенді-бару не обійтися, якщо Ви плануєте:
  • тематичні вечірки (у стилі улюбленого мультфільму чи фільму, піратської вечірки тощо);
  • весілля (у такому випадку кенді-бар оформляється з його стилем та кольоровою гамою);
  • Дні народження (на них навіть дорослі та серйозні гості не зможуть відмовити собі у солодких частуваннях);
  • хрестини;
  • дівич-вечір.
Кенді-бар можна класифікувати згідно з віковою категорією гостей, адже пляшечки з трубочками для соку та пряники у вигляді героїв казок навряд оцінять дорослі гості, як і дітям не підійдуть елегантно оформлені безсюжетні тортики. Важливо заздалегідь передбачити, що, для кого і як. 
 
Частування повинні бути маленькими та порційними, мати акуратний зовнішній вигляд, щоб не створювати незручності гостям через крем, що протік на одяг, або забруднені руки. Обов'язково повинні бути столові прилади: щипці, лопатки, серветки, щоб гостям було зручно брати солодощі.
 
Підкинемо Вам трохи кондитерських ідей для Вашого кенді-бару — ексклюзивний список солодощів від SAL-rent: 
  • капкейки — маленькі бісквітні тортики розміром із кавову чашечку;
  • кейк-попси та кейк-боли — маленькі бісквітні тістечка у шоколадній глазурі на паличці;
  • кошики з кремом та фруктами;
  • макарунси;
  • цукрові льодяники (як у дитинстві);
  • імбирне печиво;
  • лакричні палички та цукерки;
  • пастила;
  • маршмелоу;
  • солодкий попкорн;
  • різні желейні звірята;
  • горішки в глазурі;
  • карамельки та льодяники;
  • зефірки;
  • мармеладки;
  • сухофрукти;
  • східні солодощі;
  • бізе;
  • шоколадний фонтан.
 
Ну і звісно ж не забудьте шоколадні цукерки та фрукти та обов'язково продумайте, що гості будуть пити: морси, фруктові та ягідні лимонади, молочні коктейлі, какао. Важливий момент: біля кенді-бару розміщуються лише безалкогольні напої. Якщо гостей небагато, то можна розлити напої у маленькі тематичні пляшечки чи стаканчики із різнокольоровими трубочками.
 
Отже, смачне наповнення Candy-bar — це лише половина успіху. Друга важлива складова — декорування та оформлення. У цьому питанні ніщо не повинно пройти повз Вашої уваги, продумайте кожну деталь: посуд, етикетки, скатертини та серветки — все це має гармоніювати між собою та відповідати загальній атмосфері. 
 
Декілька порад щодо оформлення основних елементів Candy-bar: 
  • Фон
Важливо, щоб він привертав увагу та виділяв зону кенді-бару. Використовувати можна практично все, що дозволяє фантазія — повітряні кулі, стрічки, тканину, флористичні композиції, гірлянди, пресволи.
  • Видимість
На великому святі потрібно розмістити вказівник, щоб гостям було легше знайти кенді-бар.
  • Скатертина
Стіл повинен бути вкритий не просто звичайною скатертиною, а красивою тканиною з драпіруванням, часто з певною фактурою та декоративними елементами.
  • Посуд
Найчастіше використовують вази, підставки, тарілки, спеціальні цукерниці та фруктівниці на різних за висотою ніжках. Це робиться для того, щоб раціонально розмістити солодощі та заощадити місце на невеликому столику. Варто відзначити, що найефектніше виглядають прозорі вазочки та баночки — у них гарно видно їжу. Компанія SAL-rent пропонує такий спеціальний посуд в оренду! Щобільше, крім традиційного скляного посуду у нас є в асортименті й посуд, що не б'ється, для кенді-бару — у нього просто немає шансів розбитися і зіпсувати свято ;) Заходьте на сайт і обов'язково ознайомтесь з асортиментом, адже посуд для кенді-бару має свої особливості, оригінальні назви та цільове призначення. Наприклад, є фруктівниці, а є бісквітниці, тортівниці та цукерниці.
  • Аксесуари
Для декорування солодкого столу підходить все: іграшки, статуетки, намистини, квіти, фотографії у рамках, прапорці, свічки, листівки, фігурки. Головне, щоб все виглядало гармонійно і, як-то кажуть, у міру.
 
Порада: не забудьте залишити біля кенді-бару гарні пакетики для того, щоб гості могли взяти частування із собою.
 
Ось, мабуть, і всі основні правила оформлення кенді-бару, які подарували нам європейські країни. Хоча, є ще одне, наше особисте, прикінцеве та головне: гарним буде те, що робиться з любов'ю, воно красивіше і солодше. Тепер швидше хочеться свята, щоб усе це втілити у життя.
 
  
asd